perjantaina, joulukuuta 28, 2007

Hillottu punasipuli

Joulukuussa on keittiössämme valmistunut useampia säilykkeitä. Viikunahillon ja valkosipulinkynsien lisäksi on purkitettu Kettuterroristien punasipulihilloketta, joka jo edustikin yhtä osaa lehtipihvipurilaisissa, joilla herkuttelimme ennen Wienin matkaa. Hilloke oli myös osa joulupöydän antimia.

4 punasipulia
1 dl ruokosokeria
1 dl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl kuivattua rosmariinia

Viipaloi kuoritut punasipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna ruokosokeri, balsamiviinietikka, suola ja rosmariini kattilassa ja lisää kiehuvan seoksen joukkoon punasipulirenkaat. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunti. Jäähdytä ja purkita.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kivan makuista!:) Olen tehnyt useamman kerran, kun noita punasipuleitakin on reilusti omasta takaa. Halloumin lisukkeenakin namia.

Tuatara kirjoitti...

Löysin ihanan blogisi sattumalta ja ahmin arkistoa jo pitkälle. Herkut ovat aivan ihanan oloisia ja täytyykin kokeilla montaa reseptiä. Maissimuffinit kuulostivat hyviltä. Wienin gourmet viettelykset saivat veden herahtamaan kielelle. Blogin ulkoasu on ihanan raikas.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä sipuliherkkua olisi mukava syödä.... =)

Jaana kirjoitti...

Pitääpäs taas pitkästä aikaa minunkin laittaa sipulikattila tulille. Ei tuolla hillokkeella turhaan voitettu viime helmikuun ruokahaastetta :-)

Pippuri kirjoitti...

Kiitos Kmsu ja Välispiikki tästä loistavasta hillokkeen ohjeesta. Yksi blogimaailman mukava piirre on se, että hyvät ohjeet kiertää blogikeittiöstä toiseen.

Tuatara, kaunis kiitos sinulle kehuista! Kuulemme mielellämme myös kommenttisi sen jälkeen, kun olet kokeillut blogistamme löytämiäsi ohjeita.

Marke, hilloke on hyvin helppo- ja nopeatekoinen, joten kannattaa kokeilla laittaa kattila porisemaan. : )

Anonyymi kirjoitti...

Kauankohan tämä säilyy jääkaapissa? Lahjaksi ajattelin antaa :)