Valkosipulinkynnet saivat eilen Parhaimmat jouluherkut -opuksen tarjoaman ohjeen mukaisesti kaverikseen jouluisia mausteita ja joutuivat viikoksi marinoitumaan jääkaappiin. Kuten viikunahilloa, myös marinoituja valkosipulinkynsiä suositellaan ruokalahjaksi herkkusuille. Ensi viikolla tiedämme, miltä nämä maistuvat ja voisiko näitä antaa lahjaksi. Kokeilematta on parempi olla lahjomatta niillä muita.
6-7 kokonaista valkosipulia
Mausteliemi:
2 dl valkoviinietikkaa (tai punaviini-/omenaviinietikkaa)
2 dl vettä
2-3 rkl sokeria
1-2 tl suolaa
2 laakerinlehteä
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sinapinsiemeniä
3 kokonaista nelikkaa
1/4-1/2 dl öljyä
Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä. Laita liemen ainekset öljyä lukuunottamatta kattilaan ja lisää valkosipulinkynnet. Keitä 5 minuuttia. Nostele irronneet kuoret liemestä pois, jäähdytä ja lisää öljy. Purkita valkosipulinkynnet liemineen ja anna maustua kylmässä viikon ajan.
1 kommentti:
Näitä minun pitää kokeilla! Marinoidut valkosipulinkynnet on niin hyviä ja tämä ohje vaikuttaa herkulliselta!:)
Lähetä kommentti