tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Kesäkurpitsaleipä

Leivän leivonnassa turvauduimme pitkästä aikaa Jamien ohjeeseen. Kesäkurpitsaleivistä tuli mahtavan kuohkeita ja pehmeitä. Limen vuohenjuustoinhon takia jaoimme taikinan ennen vuohenjuuston lisäystä kahteen osaan ja lisäsimme juustoa vain toiseen leipään. Tosin Pippurikin oli loppujen lopuksi sitä mieltä, että leipä ilman vuohenjuustoa oli parempaa.
1 annos perusleipätaikinaa

6 kesäkurpitsaa raastettuna
1 kourallinen timjamia (nypi lehdet)
200 g vuohenjuustoa murusina

Tee annos perusleipätaikinaa, mutta korvaa puolet vedestä kesäkurpitsaraasteella ja timjamilla. Kohota taikinaa reilu puoli tuntia. Lisää sitten vuohenjuustomurut taikinaan. Leivo taikinasta iso pyöreä leipä ja kohota leivinpaperilla liinan alla kaksinkertaiseksi. Paista 180 asteessa noin puoli tuntia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No, mistäs Jamien opuksesta tää reseptiikka on napattu :-)? Mulla ei oo näemmä mitään muita vaihtoehtoja kuin sännätä suoraan kirjakauppaan.Alati kiinnostuneemmaksi vaan käyn kyseisestä herrasta...*kipittää kengännauhoihinsa kompastellen Akateemiseen*

Pippuri kirjoitti...

Kesäkurpitsaleipä löytyy Jamie Oliverin Alastoman kokin onnenpäivistä. Samaisesta opuksesta löytyy myös muita herkullisiksi todettuja tai herkulliselta kuulostavia leipiä, kuten juusto-rucolafocaccia , Pappa Gennaron punaiset calzonet ja lisäksi muun muassa täytetty leipärinkeli ja kirsikkafocaccia.

Tämä opus taitaa olla Jamien tuotannosta yksi hyödynnetyimpiä meidän keittiössä eli kannattaa ainakin käydä kurkistamassa kirjan sisältöön. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nämä teidän leipänne näyttävät tajuttoman hyviltä. Pitäisköhän ottaa tuo Alastoman kokin onnenpäivät aktiiviseen käyttöön. Se on ainoa Jamien kirja, joka mulla on, mutta kauhean vähän sitä on tullut käytettyä. Ainakin noita calzoneja olen siitä himoinnut.

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen kyllä Jamien kaikkien kirjojen ahkeraa hyötykäyttöä. Yleensä emme ole joutuneet pettymään Jamien ohjeilla tehtyihin ruokiin. Mielestäni ohjeet on kirjoitettu todella selkeästi ja niitä on helppo seurata.