maanantaina, marraskuuta 12, 2007

Katalonialainen piirakka

Monkeyfoodin Ylimuuli ohjeisti keskellä Suomen kauneinta suvea helppotekoisen ja todella maukkaan Katalonialaisen piirakan. Ohjeen alkuperä on Suomen Kuvalehden Gourmet. Lopputulos oli niin herkullinen, että päätimme tehdä piirakkaa pikapuoliin uudemman kerran.

Pohja
1 1/2 dl appelsiinimehua
1 dl vettä
15 g hiivaa
veitsenkärjellinen suolaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
5 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Lämmitä nesteet ja sekoita niihin hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta tasaiseksi. Kohota tunnin ajan ja valmista sillä aikaa täyte.

Täyte
300 g broilerinfileetä
suolaa
pippuria
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 paprika
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 punasipuli
1-2 chiliä
kourallinen oliiveja
100-200 g fetaa
1/2 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä

Kypsennä viipaloitu broileri ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla. Paloittele paprika, munakoiso, kesäkurpitsa, punasipuli ja feta pienehköiksi paloiksi. Poista oliiveista kivet ja chilistä siemenet. Viipaloi chilit ja hienonna valkosipuli öljyyn.

Öljyä tai vuoraa leivinpaperilla noin 30cm×40cm:n kokoinen vuoka ja nosta siihen vähän vuokaa isommaksi kaulittu taikina. Kasaa ainekset pohjalle ja taita vuoan yli mennyt taikina täytteen päälle. Valele valkosipuliöljyllä, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia. Ripottele päälle halutessasi persiljaa. Tarjoa hieman jäähtyneenä tai reilusti kylmänä.

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Eikö ollutkin todella mainio piirakka! Itse olin siitä myös hyvin viehättynyt, maun ja ulkonäön lisäksi sen aito-espanjalainen fiilis jotenkin saa flamencorytmit soimaan ja Suomenkin kesä tuntuu laiskalta siestalta.

Pippuri kirjoitti...

Kyllä, todella mainio piirakka! Loistavaa, että löysit ja testasit ohjeen. Espanjalainen fiilis sai meidätkin lumoihinsa, vaikka olemmekin yhä edelleen intohimoisen rakastuneita kreikkalaiseen keittiöön :)

Meri, Helsinki kirjoitti...

Ittelläni menee tällä hetkellä myös välimerellisen ruoan hinku, jonka ohella en saa sushista kyllikseni. Onneksi on niin monta maata ja niin monta keittiötä!

Ruokablogatessa lempicucinoiden ohella on oppinut myös, mikä ei ole ihan omaan mieleen. Sekin on mielenkiintoista. Ja ohjaa esim. ravintolan valintaa, vaikka monenlaisia onkin hauska kokeilla. Jostain lajityypistä vaan riittää harvempi kerta ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että sushia emme ole vielä koskaan maistelleet. Pitänee kuitenkin laittaa kokeiluun.