tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Kana-pinaattilasagne

Lasagneen käytetään perinteisimmin jauhelihaa, mutta lasagne valmistuu myös esimerkiksi tonnikalasta, lohesta, kinkusta tai vaikkapa kasviksista. Meillä valmistui kanalla ja pinaatilla höystetty lasagne. Lasagneen tuli kerroksia vain yksi kutakin lajia, lasagnelevyjäkin laitettiin vain yhteen väliin. Lopputulos oli kuitenkin oikein miellyttävä. Mikäli lasagneen haluaa kunnon maun, mausteita kannattaa laittaa reilulla kädellä.

400 g tomaattimurskaa
1 sipuli pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 1/2 dl valkoviiniä
3 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua oreganoa
300 g pakastettua pinaattia sulatettuna ja valutettuna
400 g broilerinsuikaleita
4 levyä esikypsennettyä lasagnea
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
4 1/4 dl maitoa
suolaa ja pippuria
70 g parmesaaniraastetta

Sekoita kattilassa tomaattimurska, sipulit, viini, tomaattipyree ja oregano. Kiehauta ja anna hautua 20 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä pinaatti uunivuoan pohjalle ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Levitä pinaatin päälle kerroksittain kypsennetyt broilerinsuikaleet, t
omaattikastike ja kiehuvassa vedessä esikypsennetyt lasagnelevyt.

Sekoita maissitärkkelys maitotilkkaan. Lisää seos loppuun maitoon kattilassa ja lämmitä muutama minuutti sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta kastike haluamillasi mausteilla ja kaada se lasagnelevyjen päälle. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja: