keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Joulun odotusta, piparin ja glögin tuoksua

Vaikka jouluun on vielä aikaa, Pippurin jouluintoilun vuoksi joulun odotuksemme käynnistyy yleensä jo melko varhain. Periaatteessa kyse ei ole vain joulun odotuksesta, vaan yleensäkin vuoden pimeimmästä ajasta nautiskelemisesta. Siihen kuuluu ainakin kynttilät, tunnelmalliset valot, takkatuli, punaviini ja viime viikonloppuna kodissamme oli myös piparin ja glögin tuoksua. Piparit valmistuivat tällä kertaa pikaisesti kaupan pakastetaikinasta. Pipari, aurajuusto ja inkiväärisiirappinen hedelmä, njam! Tämä toimii vain kuitenkin Pippurin makuun, Lime nautiskelee aina pelkkästä piparista itsestään.

Sekahedelmät kanelisessa inkiväärisiirapissa

250 g sekahedelmiä
1 dl inkiväärisiirappia
1/2 dl omena-kaneliglögiä
1/2 tl jauhettua kanelia

Laita ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Slurps! Voikohan tuota inkiväärisiirappia tehdä kotikonstein? Jos sekoittaisi vaaleaa siirappia ja inkivääriä? Onko tuossa valmiissa siirapissa kovinkin vahva inkiväärin maku?

Pippuri kirjoitti...

Lime kävi tekemässä tuossa juuri makutestin; ensin maisteli inkiväärisiirappia ja sitten sekoitti vaaleaan siirappiin vähän jauhettua inkivääriä ja maisteli sitten sitä. :)

Lopputulemana hän päätyi siihen, että inkiväärisiirappia voi tehdä itse, mutta täytyy olla tarkka siitä, ettei inkivääri korostu maussa liiaksi. Limen mielestä valmiissa siirapissa inkiväärin maku ei ole vahva, vaikkakin maistuu kyllä selvästi. Itsetehdyn koostumus on kuitenkin hieman erilainen kuin valmiissa (paksumpi/sakeampi).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta! Että oikein makutestinkin teitte. :)
Ilmeisesti sitten ainakaan tuoretta inkivääriä ei kannata laittaa, ettei tule liian vahvaa.
Mutta otanpa tämän(kin) ohjeen talteen. Pipareita kun on tehty jo meilläkin. :D