torstaina, marraskuuta 08, 2007

Feta-pinaattipizza

Yksi viikonlopun herkkuruoistamme on itsetehty pizza. Yleensä Limen pizzoihin on päätynyt tacomausteista jauhelihaa ja vähän muuta, kun taas Pippurin pizzat ovat olleet monipuolisemmin täytettyjä lähtien yleensä kinkusta tai tonnikalasta. Tällä kertaa kokeilimme kuitenkin aivan uudenlaisia täytteitä ja maistuihan se hyvältä myös näin kasvisversiona.

Pizzataikina
25 g hiivaa
1 1/4 dl vettä
1 tl suolaa
1 1/2 rkl öljyä
3 1/2-4 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy. Lisää puolet jauhoista ja alusta taikina sileäksi. Lisää vähitellen joukkoon loput jauhot. Anna taikinan kohota puolisen tuntia ja kauli taikinasta joko yksi iso tai kaksi pienempää pohjaa.

Täyte
öljyä
kuivattua oreganoa
tuoretta pinaattia silputtuna
fetaa murusteltuna
sipuli viipaloituna
valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
pippuria
kurkkua ohuina viipaleina
oliiveja

seesaminsiemeniä


Sivele pizzapohja öljyllä ja ripottele pinnalle oreganoa. Lisää pinaatti,
feta ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele päälle kurkkuviipaleita ja oliiveja sekä ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: