maanantaina, lokakuuta 08, 2007

Spagettia tomaattisella anjoviskastikkeella

Keittiössämme jatkuu kokkaus aina vähän väliä Jamien tapaan. Tämänkin loistavan sisilialaista alkuperää olevan pastaohjeen, Pasta con acchiughe e pomodoro, löysimme Jamielta. Ohjeessa neuvotaan käyttämään margheritepastaa, mutta jos sellaista ei onnistu löytämään, spagetti tai tagliatelle toimii todella hyvänä korvikkeena. Kerrassaan herkullista!

4 annosta

oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 kourallista pinjansiemeniä
1 kourallinen rusinoita
12 anjovisfilettä
3 rkl tomaattipyreetä
iso lasi punaviiniä
4 dl leivänmuruja
noin 500 g pastaa

Kuumenna pannulla 6 rkl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit. Kun sipulit alkavat saada väriä, lisää pinjansiemenet, rusinat ja anjovikset ja jatka paistamista, kunnes anjovikset hajoavat. Sekoita tomaattipyree ja viini joukkoon. Anna hautua keskilämmöllä noin 3 minuuttia.

Kuumenna toisella pannulla vähän oliiviöljyä, lisää leivänmurut ja paista niitä, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Nosta leivänmurut jäähtymään talouspaperin päälle.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja sekoita kastikkeen kanssa. Nosta annokset lautasille ja ripottele päälle leivänmuruja.

2 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Asiaa pastan vierestä: Kokeilen saaristolaisleipää teidän ohjeella, maukasta tuli. :)

Oliko teilläkin taikina aika tiiviin oloista vai meniköhän minulla joku pieleen? Käytittekö kuivahiivaa vai tavallista?

Pippuri kirjoitti...

Tusla, mukava kuulla, että saaristolaisleipä maistui sinullekin.

Taikina oli meilläkin melko tiivistä, olimme suorastaan hieman yllättyneitä siitä, että sellaisesta taikinasta tuli niin maukas ja pehmeä leipä. Hiivana käytimme tuoretta.

Täytyypä muuten laittaa etsintään joku toinen saaristolaisleivän ohje, jotta voi verrata taikinan koostumusta. Vinkit hyvistä ohjeista ovat tervetulleita!