torstaina, lokakuuta 18, 2007

Katkarapupiirakka

Olemme haeskelleet ohjetta suolaisen piirakan pohjaan, johon ei tule voita eikä margariinia. Todella mainio ohje löytyi Low fat! -kirjasta, joka tarjoaa monia muitakin hyvältä vaikuttavia vähärasvaisia ohjeita. Tämä piirakkapohja pääsee kyllä muidenkin piirakoiden pohjaksi tulevaisuudessa. Katkarapupiirakka kokonaisuudessaan oli maistuvaa niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
65 g maitorahkaa
3-4 rkl haaleaa vettä
suolaa myllystä

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään ja lisää sitten joukkoon maitorahka, vesi ja muutama rouskaus merisuolaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina ja levitä se kevyesti voideltuun halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan.

Täyte
150 g kuorittuja katkarapuja
1/2 paprikaa
1 1/2 dl Helmi-perunasuurimoita
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl juustoraastetta
3-5 tl kuivattua tilliä
1 tl sitruunapippuria
suolaa myllystä

Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200 asteessa 25-30 minuuttia.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoisen kuuloinen pohja! Täytyy kyllä koittaa, varmaan vois osan vehnäjauhoja korvata jollain "kuitupitoisimmillakin" :)

oliivia kirjoitti...

Kiitos hyvästä pohjaohjeesta, itselläkin on ollut hakusessa vähärasvainen piirakkapohja. Tätä kyllä kokeilen!

Pippuri kirjoitti...

Heidi, hyvä ajatus! Täytyypä koittaa seuraavalla kerralla laittaa vehnäjauhojen kanssa pohjaan vaikkapa grahamjauhoja tai kaurahiutaleita.

Oliivia, suosittelemme kokeilemaan, sillä pohja toimi mielestämme tosi hyvin. Oli suorastaan yllätys, miten hyvä pohja ilman rasvaa syntyi.

Tusla kirjoitti...

Kinkkupiiras teidän pohjaohjeella tuli juuri uunista! :) Jännityksellä odotellaan millaista tuli, tahtoisi jo maistaa!

Tusla kirjoitti...

Hyvää tuli ja hyvin onnasi! Kiitokset reseptistä!

Pippuri kirjoitti...

Tusla, kiva kuulla, että piirakka onnistui hyvin. Kävimme Soppakellarissa tarkistamassa lopputuloksen ja näyttipä herkulliselle! Täytyy pikapuoliin kokeilla kinkkupiirasohjettasi.

Anonyymi kirjoitti...

Wau - tuli äärihyvää; ruokakerman tilalle laitoimme kolmen juuston ruokakermaa ja koska tölkissä oli 2.5 dl vain 0.5 dl vettä... Belgarion ei syö paprikaa mieluusti, joten se korvattiin purjon vihreällä osalla ja tölkillä herkkusieniä! Vähän mukaellen siis; saanko linkittää tämän vaikka huomiseen päivitykseeni - minähän en tunnetusti koskaan tee ruokaa ohjeiden mukaisesti, mutta leivon kyllä! Isot kiitokset siis hyvästä ohjeesta, tätä tehdään ehkä muillakin täytteillä varmasti toistekin. Mielessä pyörähti jo savukala ja tipusuikulat (esipaistettuna siis ,D). Belgarion jo sammahtaa sohvalle, krooh täältäkin =D

Anonyymi kirjoitti...

Polgara, sait linkittää :)

Meilläkin on usein tapana hieman muokata ruokaohjeita mieleisiksemme. Hyvä perusreseptihän toimii hyvin myös hieman muunneltuina versioina.