lauantaina, syyskuuta 01, 2007

Marjoja ja hedelmiä kuohuviinihyytelössä

Jos kyllästyy syömään hedelmiä ja marjoja pelkkinä itsenään, raikas kesäinen jälkiruoka syntyy niiden upottamisesta kuohuviiniin. Tämänkin idean meille antoi Jamie. Hyytelöön sopivat mitkä tahansa marjat tai hedelmät paitsi ananas ja kiivi, jotka estävät hyytymistä. Hyytelö säilyy jääkaapissa 2-3 vuorokautta, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteenkin.

1/2 l marjoja ja/tai hedelmiä
4 liivatelehteä
1 dl mehua
2 rkl sokeria
3 dl kylmää kuohuviiniä

Ohjeesta saa joko yhden suuren tai neljä pientä hyytelöä. Jos teet yhden ison hyytelön, vuoraa vuoka kelmulla. Pienten hyytelökuppien kohdalla riittää, että ne huuhdellaan kylmällä vedellä.

Laita marjat ja/tai hedelmät, tarvittaessa paloiteltuna, kulhoihin ja nosta ne jääkaappiin viilenemään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Kiehauta mehu ja liuota siihen vedestä pois puristetut liivatelehdet. Ota kattila pois levyltä, lisää mehuun sokeri ja sekoita, kunnes se liukenee. Anna liivateseoksen jäähtyä pari minuuttia. Ota kulhot ja kuohuviini jääkaapista. Kaada kuohuviini liivatemehuun, sekoita ja kaada mehuseos marjojen/hedelmien päälle. Nosta kulhot jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kasta kulho hetkeksi kuumaan veteen, jotta hyytelön ulkoreuna alkaa sulaa. Kumoa hyytelö tarjoilulautaselle ja nautiskele sellaisenaan tai esimerkiksi kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja: