keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Grillatut hunajaiset hedelmävartaat

Vielä on kesää jäljellä... Jos ei sään puolesta, niin ainakin näiden hedelmävartaiden avulla pääsee takaisin kesätunnelmaan. Teimme näitä vartaita eräänä kesäisenä päivänä auringon porottaessa täydeltä terältä ja ainakin silloin ne piristivät päivää kovasti.

Hedelmävartaat (4 kpl)
1 ananas (tai 1 tlk (200 g) ananaspaloja)
2 persikkaa tai nektariinia
2 omenaa

Marinadi
1 limetin tai 1/2 sitruunan mehu
3 rkl hunajaa

Lohko persikat tai nektariinit ja omenat kuudeksi lohkoksi. Lohko ananas haluamasi kokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadi. Pujota vedessä liotettuihin puisiin vartaisiin vuorotellen eri hedelmiä. Voitele vartaat marinadilla ja grillaa 1-2 minuuttia kultakin puolelta. Voitele aina välillä marinadilla. Kun hedelmät ovat saaneet pintaansa hieman ruskeaa väriä, nosta vartaat pois grillistä ja voitele vielä marinadilla. Herkuttele hedelmävartailla jäätelön kera.

2 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Oi, tämä oli varmasti herkullista! Teillä on kyllä niin ihanan kuuloisia reseptejä, että teidän on suorastaan pakko osallistua järjestämääni syysreseptikisaan. Anteeksi vain mainostus, mutta toivoisin mahdollisimman suurta osallistujajoukkoa ja teissä olisi taatusti potentiaalia :)!! Eli käväiskää ainakin vilkaisemassa osoitteessa tuulentupa.blogspot.com josko sattuisi innostamaan. Tarkemmat ohjeet ja aikataulu löytyvät myös sieltä.

Pippuri kirjoitti...

Aurinkotuuli, yritämme ehtiä mukaan Tuulentuvan kisaan. Ajatuksemme ovat pyörineet viime päivinä täysin syyskuun ruokahaasteessa ja rakkausruoassa. Kiitos kannustuksesta!