torstaina, elokuuta 09, 2007

Raparperi-aprikoosipudding

Polkkapossu ohjeisti yhden todella herkullisen tavan tuhota raparperia. Polkkapossun mukaan pudding on hyvää lämpimänä vaniljajäätelön kera, mutta vielä parempaa seuraavana päivänä jääkaappisäilytyksen jälkeen. Me söimme puddingin kylmänä ja ilman vaniljakyytiläistäkin se oli aivan loistavaa! Polkkapossun ohjeeseen verrattuna teimme hieman vähäsokerisemman version.


7 paahtoleipää

Raparperi-aprikoositäyte
nokare voita
1/2 dl sokeria
2 1/2 dl raparperiä paloiteltuna
5 kuivattua aprikoosia paloiteltuna
(vettä)

Kuumenna kattilassa voi ja sokeri. Lisää paloitellut raparperit ja aprikoosit ja anna hautua sen aikaa, että raparperien rakenne hieman hajoaa. Lisää hieman vettä, jos tuntuu, että seos jää pohjaan kiinni.

Kermaviilitäyte
3/4-1 prk (á 200 g) kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 rkl maitoa
1½ kananmunaa
ripaus kardemummaa
isompi ripaus kanelia

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Poista paahtoleivistä reunat. Voitele halkaisijaltaan noin 13 cm:n uunin kestävä kulho ja vuoraa pohja ja reunat paahtoleivillä. Laita pohjalla olevan leivän päälle kerros raparperi-aprikoositäytettä ja sitten kermaviilitäytettä. Tämän päälle taas kerros paahtoleipää ja täytteitä. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: