torstaina, elokuuta 02, 2007

Pizzaa grillissä

Tämän kesän ihan ehdottomaksi grilliruoaksi ovat muodostuneet grillissä kypsennettävät taikinapohjaiset muodostelmat, kuten calzonet, rosmariinifocacciat ja grillatut pizzat. Pizzojen grillaus sai kipinän muiden kokeiluista ja myös jatkossa, ainakin kesäisin, pizzamme kypsyvät grillissä.


Taikina
350 g vehnäjauhoja
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 1/4 dl lämmintä vettä

Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola kulhossa. Sekoita keskenään myös öljy ja noin 42-asteinen vesi. Lisää nestettä taikinaan vähitellen ja vaivaa taikina. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Vaivaa kohotetusta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina viiteen yhtäsuureen palaan ja kauli paloista ohuita pohjia. Voitele pohjien molemmat puolet oliiviöljyllä.

Nosta pohjat grilliin varovasti, jotta ne eivät veny ja tule ohuemmiksi. Grillaa pohjia keskilämmöllä ensin toiselta puolelta noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä ja tulleet rapeiksi. Tästä eteenpäin pizzojen käsittely on jo helppoa. Nosta pohjat lautaselle paistamaton puoli alaspäin. Nostele paistetuille puolille mieleisesi täytteet ja nosta grilliin vielä noin 5 minuutiksi. Tarkkaile, ettei pohja pääse tummumaan
liiaksi.

Ei kommentteja: