keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Grillissä valmistettu rosmariinifocaccia

Toisen sijan keittiömme sisäisessä ruokahaasteosallistujan äänestyksessä sai mökkiviikonloppuna grillissä valmistettu rosmariinifocaccia, jonka välissä oli grillattua kanaa, hunajasinappia, pestomajoneesia, salaattia, paprikaa, tomaattia ja vuohenjuustoa (tokikaan Limen leivän välistä tätä ei löytynyt, vuohenjuustokammoinen kun on). Leipien lisäksi tarjolla oli coleslaw-salaattia. Idean grillattuun focacciaan antoi Kodin Kuvalehti.

Grillissä valmistettu rosmariinifocaccia

1 1/4 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
3 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 1/2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia

Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja lisää sekaan öljy. Yhdistä keskenään kuivat aineet ja rosmariini ja alusta seos lämpimään veteen. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina jauhotetulla alustalla haluamasi kokoisiin osiin (noin 6-8 osaan) ja leivo paloista ovaalin muotoisia ohuita leipäsiä. Sipaise leipien paistopintaan öljyä ja paista keskilämpöisessä grillissä epäsuoralla lämmöllä noin 5 minuuttia. Öljyä paistamattomat pinnat ja grillaa leivät myös toiselta puolelta.

Nautiskele pelkkää leipää itseään tai höystä se haluamillasi lisäkkeillä.

Pestomajoneesi

2 osaa majoneesia
1 osa pestoa
(mustapippuria)

Sekoita ainekset keskenään.

Ei kommentteja: