maanantaina, heinäkuuta 16, 2007

Vaniljaista raparperirahkaa

MonkeyFood tarjoili Nigellan inspiroimana pöljää raparperia, jota mekin innostuimme kokeilemaan. Tämä oli todella mahtavaa herkkua! Meidän on tehtävä piakoin uusi satsi, sillä jääkaappisäilytys tekee kuulemma herkusta vieläkin herkullisemman. Meillä tätä ei riittänyt jääkaappiin asti. Kannattaa siis tehdä vähintään tupla-annos kerralla.


Monkey Food's Rhubarb Fool (2 annosta)

250 g raparperia
3 tl vaniljasokeria
250 g rahkaa
1 valkuainen
hunajaa ja vaniljasokeria makeuttamiseen

Pilko raparperit ja levitä ne uunivuokaan vaniljasokerin kanssa sekoitetuna. Kuumenna 190 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia foliolla peitettynä. Jäähdytä.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita maitorahka vaahdon joukkoon varovasti nostelemalla. Mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon jäähtynyt raparperi varovasti sekoittaen juuri ja juuri sekaisin. Annostele ja herkuttele. Lusikallinen raparperi-omenahilloketta oli vielä piste iin päälle.

1 kommentti:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Oi, hauska kuulla että maistui teidänkin köökissä! Itse en ole päässyt taas raparperiin käsiksi sitten viime kerran ja nyt heräsi taas himo :-P