maanantaina, heinäkuuta 02, 2007

Grillattua porsasta sinappi-aprikoosikastikkeella ja grillattua polentaa

Sinappi, aprikoosi ja inkivääri maustoivat juhannusporsastamme. Juhannusaattona pääsimme myös kokeilemaan meitä jo jonkun aikaa houkutellutta polentaa grillattuna, joka osoittautui piristäväksi lisäkevaihtoehdoksi. Porsaan ja polennan kera maistui hyvin marinoidut kirsikkatomaatit ja paprikat.


Sinappinen kastike porsaalle

1/2 dl (dijonin)sinappia
1 1/2 dl aprikoosisosetta (lastenruoka)
1/2 dl hunajaa tai fariinisokeria
1 rkl soijaa
2 rkl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl raastettua tai 1 tl kuivattua inkivääriä

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna niin, että ainekset sekoittuvat tasaiseksi kastikkeeksi. Erota osa kastikkeesta toiseen astiaan käytettäväksi kypsän lihan kastikkeena ja voitele lopulla kastikkeella lihaa kypsymisen aikana useaan kertaan.

Grillattu polenta

1 l vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl polenta- eli maissisuurimoita
1/2 tl suolaa
mustapippuria rouhittuna
1/2 rkl oliiviöljyä voiteluun

Kiehauta vesi ja kanaliemikuutio. Vatkaa joukkoon maissisuurimot ja keitä seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 6-7 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä puuro noin 2 cm:n paksuiseksi kerrokseksi vedellä huuhdellun vuoan pohjalle ja anna jähmettyä. Leikkaa jähmettyneestä puurosta haluamasi muotoisia paloja. Grillaa oliiviöljyllä voidellut palat kauniin värisiksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis täällähän on oikea ruokareseptien aarre-aitta. Tästä pitää heti informoida siskoilleni, jotka kuuluvat itseni lailla herkkusuiden sukuun :)

Pippuri kirjoitti...

Todella mukava kuulla, että blogimme vaikuttaa aarre-aitalta! :)

Toivotamme sekä aikaisemmin blogissamme vierailleet että uudet kävijät tervetulleeksi tutustumaan keittiömme antimiin!