Juhannusruoat saivat kaverikseen Maku-lehden nettisivujen ohjeistamia marinoituja kirsikkatomaatteja ja marinoituja grillissä paahdettuja paprikoita, joihin idea löytyi Huvipuistosalaatista.
Kanelimarinoidut kirsikkatomaatit
750 g (3 rasiaa) kirsikkatomaatteja
Marinadi:
1 1/4 dl sokeria
2 dl sokeria
2 kanelitankoa
4 kokonaista neilikkaa
5 maustepippuria
1/2 tl suolaa
Kiehauta kaikki marinadin ainekset. Kaada seos joko kokonaisten tai halkaistujen tomaattien päälle ja anna maustua jääkaapissa. Tomaatit ovat parhaimmillaan noin 6 tunnin kuluttua. Halkaistuina tomaatit marinoituvat nopeammin.
Paahdetut marinoidut paprikat
6 paprikaa
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
1 tl merisuolaa
1/4 dl valkoviinietikkaa
1/4 dl oliiviöljyä
Halkaiset paprikat ja poista niistä siemenet. Paahda paprikoita uunissa 220 asteessa tai grillissä asettamalla ne kuoripuoli ylöspäin, kunnes paprikoiden kuoret alkavat mustua ja kuplia (noin 15 minuuttia). Laita paprikat kuumina pakastepussiin, jolloin kuoret irtoavat helpommin. Anna niiden jäähtyä pussissa, jotta voit kuoria ne sormin.
Leikkaa kuoritut paprikat suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset ja kaada ne paprikasuikaleiden päälle. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.
Paprikat ja tomaatit maistuivat todella hyviltä myös mökkiaamiaisella grillissä paahdetun fetafocaccian ja erityisesti ankkurintukkiviipaleen päällä vuohenjuuston ja rucolan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti