keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Basilikaiset teeleipätikut

Monta houkuttelevaa ohjetta löytyy tikkumaisista leivistä, mutta ensimmäisenä testiin pääsi Koti ja keittiö -lehdestä (1-2/2005) löytyneiden basilika-teeleipätikkujen ohje.


1 ruukku basilikaa
2 valkosipulinkynttä
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl kylmää vettä
2 rkl öljyä

Hienonna basilikanlehdet ja valkosipulinkynnet. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää hienonnetut basilikanlehdet ja valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon kylmä vesi ja öljy. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Kauli tai painele taikina jauhetetuin käsin pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi noin 20cmx30cm kokoiseksi levyksi. Jaa taikina poikittain taikinapyörällä noin 15 pitkänomaiseen osaan (noin 2cmx20cm). Paista heti 250 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Irrottele kypsät teeleipätikut toisistaan ja nautiskele esimerkiksi yrttilevitteen kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko oli kokeilla, ja olivat aivan loistavia. Meillä perheessä myös muut tykkäsivät, eli jäi vaan muruset, pitää ensikerralla tehdä tupla-annos! Hieman vähensin basilikan määrää, muuten tein ohjeen mukaan. Nam!

Pippuri kirjoitti...

Mukava kuulla, että myös teille maistui! Mielestämme leipien muoto oli piristävää vaihtelua perinteiselle leivän muodolle sen lisäksi, että maku oli kohdallaan.