maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Basilika-juustosämpylät

Auringonkukkasarvien jälkeen siirryttiin aakkosten toiseen kirjaimeen. Ensimmäisenä b-leipänä eteen tulivat basilika-juustosämpylät, jotka olivat todella herkullisen täyteläisiä ja maukkaita.


25 g hiivaa
2 1/2 dl vettä
1 rkl öljyä
1 dl raastettua kypsytettyä juustoa (esim. emmentalia)
3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
1/2 tl suolaa
noin 6 dl jauhoja

Liuota murennettu hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä vettä. Lisää loput vedet sekä kaikki muut aineet. Vaivaa löysäksi ja kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikinaa liinan alla noin 40 minuuttia.

Vaivaa taikinaa vielä vähän ja tee siitä 10 samankokoista sämpylää ja nosta ne pellille. Anna sämpylöiden kohota vielä noin 20 minuuttia. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja paista niitä uunin keskitasolla 20 asteessa noin 10 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa,hienoa!!Innolla odottelen etenemistänne aakkosissa! Leipien leipominen on mukavaa, rentouttavaa ja useimmiten lopputulokseltaan herkullista touhua!