Siitä alkaa olla jo jonkin aikaa, kun olemme ostaneet edellisen kerran leipää kaupasta. Keittiössämme valmistui tällä kertaa auringonkukkasarvi, jonka myötä pääsemme seuraavalla kerralla b:llä alkavaan leipään. Sen lisäksi, että auringonkukkasarvessa riitti kokoa, se oli muhkean mehevää syötävää.
25 g hiivaa
3 dl maitoa
2 rkl juoksevaa margariinia tai öljyä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
6-7 dl vehnäjauhoja
Voiteluun ja koristeluun
kananmunaa
1/2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada siitä vähän murennetun hiivan päälle ja sekoita liuoksiin. Lisää loppu maito, margariini, sokeri, suola, auringonkukansiemenet ja melkein kaikki jauhot. Säästä pieni osa jauhoista leipomiseen. Vaivaa taikinaa voimakkaasti ja kohota sitä peitettynä noin 30 minuuttia.
Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä sivumitoiltaan noin 30 cm suuruiseksi kolmioksi. Kieritä kolmiosta rulla ja taita siitä iso sarvi. Nosta sarvi pellille ja anna kohota peitettynä vielä noin 20 minuuttia.
Voitele sarvi vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti