sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Leipää maissista

Tämä todella maistuva leipäohje on lähtöisin äskettäin hankkimastamme leipäkirjasta. Päätimme testata ohjeita aakkosjärjestyksessä ja ensimmäisenä kohdalle osui Afrikkalainen maissileipä.
1 tlk (300 g) säilöttyjä maissinjyviä
25 g tuorehiivaa

4 dl vettä
2rkl maissiöljyä
2 tl suolaa
3 dl polentasuurimoita
7-8 dl vehnäjauhoja


Laita maissi valumaan lävikköön. Kaada osa kädenlämpöisestä vedestä murennetun hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon loput vedestä, maissi, öljy, suola, polentasuurimot ja lähes kaikki vehnäjauhot. Alusta taikina ja anna sen kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

Vaivaa taikina sileäksi jauhotetulla leivinpöydällä ja lisää siihen loput jauhot. Tee taikinasta noin 20 x 30 cm levy ja nosta se hyvin voideltuun uunipannuun. Pistele leipää haarukalla ja anna sen kohota vielä noin 20 minuuttia.

Voitele leivän pinta vedellä ja ripottele päälle polentasuurimoita. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia.

2 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Oh, maissilapset leivässä! Saapikos kysellä, minkä kanssa popsitte leipää? Voin kanssa nyt menee toki kaikki, mutta onko tälle jotakin erityisjuttuja?

Anonyymi kirjoitti...

Leipää popsittiin voin sekä aiemmin postatun yrttivoin kanssa. Lisäksi kokeiltiin myös erilaisia "tahnoja", joiden ohjeet laitetaan blogiin tänä iltana. Hieman tuossa ohjeessa pohditutti maissinjyvien laittaminen kokonaisena, mutta ne sopivat leipään todella hyvin.