tiistaina, toukokuuta 22, 2007

Rahkakakku

K-Supermarketin ohjeista löytyi mielenkiintoinen kakku, johon ei käytetty lainkaan perinteisesti kakkuun mielettyjä vehnäjauhoja. Emme kutsuisi tätä kakuksi, vaan enemminkin vain rahkajälkiruoaksi.
Meidän rahkakakun teossa haasteellisin vaihe oli siistien palojen leikkaaminen kakusta. Eipä se tosin ollut haitaksi, kun tuhosimme kakun kaksistaan yhdellä kerralla.


2 1/2 dl rahkaa
2 1/2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1/2 dl hedelmäsokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita massa suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Laita suodatin syvän lautasen tai kulhon päälle jääkaappiin yön yli. Vuoraa suorareunainen vuoka kelmulla. Kumoa valunut seos vuokaan ja muotoile se vuoan malliseksi. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi soseutetun mansikan kanssa tai tee kiisseli haluamistasi marjoista.

4 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Mikä löytö tämä ohje! Menee välittömästi kokeiluun. Teidän keittiössänne on selvästi samanlaista viehtymystä mm. raejuustoon ja rahkaan kuin täällä meilläkin... ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Raejuusto on erityisesti minun makuun, mutta Lime ei juurikaan välitä. Tarkoituksena olisikin löytää siitä sellaisia ohjeita, että Lime ei edes tiedä, että on käytetty raejuustoa. :)

Kerrohan, jos onnistut saamaan rahkakakusta paremmin kakkumaisen eli onnistut leikkaamaan siitä siistiä paloja. Otamme neuvoja vastaan, jotta kakkua voisi tarjota joskus vieraillekin.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Itse tuuppaan raikkua joka aamu puuroon, ja illalla jo odotan, että pääsen taas sen herkun kimppuun :-D Muualle myös. Yksi melkoisen optimoitu (ravintoarvoiltaan) herkku, josta itse olen tykännyt banaaniversiona, löytyy Hermiksen sivuilta: http://hermis.wordpress.com/hermeliinin-herkut/vali-ilta-jalkipala/omenapiirakka/
Mutta mikäli et välitä optimoinnista tavallista enempää (lienetkö johonkin lajiin hurahtanut?), niin ehken sitten uskalla suositella.

Kerron kyllä kokemukset rahkakakusta heti kun se pötköttää edessäni, luulen että hyvinkin pikaisesti. Ei liene estettä Bulgarian jogurtin käytölle?

Meri, Helsinki kirjoitti...

Jaa niin tuo linkki pilkkoutui, kyseessä siis ruokaohje nimeltään "Omenapiirakka". Mutta banaanilla parempaa. :-)