torstaina, toukokuuta 24, 2007

Marinoitu kaalisalaatti

Pippuri on hulluna erilaisiin marinoituihin ruokiin, joten tämä Valion ohjeistama kaalisalaatti on taas yksi niistä, joka vei Pippurin kielen mennessään.

1 valkokaali (noin 1 kg)
2 sipulia
1-2 porkkanaa
1 (punainen) paprika

Marinadi
1 dl sokeria
1 dl omenaviinietikkaa
2/3 dl öljyä
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita keskenään ohuiksi suikaleiksi leikattu kaali, hienonnettu sipuli, raastettu porkkana ja kuutioitu paprika. Keitä marinadin aineksia pari minuuttia ja kaada kuuma liemi salaatin päälle. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta sekoitellen välillä. Lisää annoksen päälle halutessasi esimerkiksi raejuustoa sekä persiljaa ennen tarjoilua. Tämä salaatti pysyy hyvänä marinadin ansiosta jääkaapissa noin viikon.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavaa!

Laitoin porkkanan sijaan 2 valkosipulinkynttä puristettuna, toimii.

Pippuri kirjoitti...

Loistavaa, että maistui. Täytyypä itsekin taas ottaa pitkästä aikaa tekoon tämä salaatti.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on superresepti! Olen tehnyt vuosikausia silloin tällöin.. Pitääpä kokeilla tuota valkosipulivinkkiäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvää, olen jo kauan hakenut kaalille marnaadia, nyt se löytyi.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa testata omenaviinietikan sijasta valkoista balsamiviinietikkaa. Ja jos sokeria ei haluta käyttää ihan noin paljon voi makeuttamaan salaattia laittaa hunajaa, sopii sekin tosi hyvin(:

Pippuri kirjoitti...

Kiitos vinkeistä! Täytyykin seuraavalla kerralla käyttää tuota balsamiviinietikkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin just ostaa ainekset tähän.. ai balsaminiinietikkakin olis käyny, mietinkin sitä kaupassa.. Hunajaa meinasin kokeilla sokerin sijaan.

Unknown kirjoitti...

Söin tätä salaattia toisen tekemänä oli niin hyvää että on pakko tehdä itse