maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Luumutorttu vaniljakastikkeella

Keittiössämme on kokeiltu joitakin kevyitä/kevyehköjä leivonnaisia ja osa niistä on ollut onnistuneita ja osa ei. Tämä Painonvartijoiden ohjeistama (Kaikkien aikojen parhaat jälkiruoat) mehevä luumutorttu vaniljakastikkeen kera oli makuumme.

Luumutorttu

1 pussi (227 g) kuivattuja luumuja
2 dl vettä
50 g margariinia
2 valkuaista
1 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Keitä luumuja vedessä, kunnes ne ovat täysin pehmeitä eli noin 20 minuttia. Soseuta luumut nesteineen sauvasekoittimella ja lisää sulatettu margariini. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti nostelemalla luumusoseen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää luumuseokseen.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakku-/irtopohjavuoka (halkaisijaltaan noin 20 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Itse käytimme maidon kanssa sekoitettavaa vaniljakastikejauhetta, mutta tässä vaniljakastikkeen ohje, joka oli suosituksena luumutorttuohjeen yhteydessä.

Vaniljakastike

4 dl maitoa
1 muna
1 rkl ohra- tai maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
Makeutusjauhetta maun mukaan

Kuumenna maito, muna ja tärkkelys pinnoitetussa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakene. Hauduta 2 minuuttia. Mausta vaniljasokerilla ja makeutusjauheella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli niin herkullisen oloinen ohje, että piti laittaa heti kokeiluun :P Tosi hyvää tuli! Toivottavasti piirakka on vielä huomenna syötävää, koska ei tuota jaksanut kerralla tuhota... Teiltä muuten puuttuu tosta ohjeesta sokerin lisäys, multa nimittäin meinas unohtua :S

Pippuri kirjoitti...

Torttu oli kyllä täyteläisen täyttävää eikä sitä kerralla kovin suurta palaa jaksanut syödä.

Kiitos tarkkaavaisuudesta, nyt sokerikin on lisätty :)