maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Daim-juustokakku

Sirpa Talka tarjoaa Tee hyvä kakku -kirjassaan toinen toistaan herkullisempia kakkuohjeita. Kirjan ohjeiden testaamista jatkettiin Daim-juustokakulla, joka osoittautui pehmeän täyteläiseksi herkuksi. Kakku oli oikein hyvää vielä muutaman päivän jälkeenkin, jolloin täyte oli kiinteämpää ja maku täyteläisempää. Kakku maistui erityisen hyvin Limelle, jonka syntymäpäivän kunniaksi Pippuri sen työsti.

Pohja
13 (200 g) Digestive-keksiä
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 rkl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon pehmeä rasva ja sokeri. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (halkaisijaltaan 20 cm) ja taputtele keksimurska vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla 5 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen.

Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
225 g ranskankermaa
5 munankeltuaista
2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1/2-1 ps Daim-rakeita

Sekoita keskenään täytteen ainekset lukuunottamatta Daim-rakeita ja kaada täyte kakkupohjan päälle. Kypsennä kakkua 150 asteessa uunin alaosassa 15 minuuttia. Ripottele kakun päälle Daim-rakeet ja upota ne täytteen sisään. Kypsennä kakkua vielä 30 minuuttia.

Varmistu, että täyte on hyytynyt ja ota kakku uunista. Meillä kakku oli viimeisessä vaiheessa noin 40 minuuttia uunissa ja vasta sen jälkeen täyte näytti riittävän hyytyneelle. Anna kakun jäähtyä, sillä suoraan uunista otettuna täyte saattaa olla vielä hieman valuvaista.

Itse jouduimme käyttämään Daim-rakeiden tilalta tehosekoittimella murskattuja Daim-karkkeja, sillä emme yhtäkkiä löytäneet kaupasta Daimia rakeina. Jos kakusta ei halua ihan niin makeaa, voi sokerin määrää vähentää täytteessä 1 dl-1 1/2 dl:aan ja silti kakku on tarpeeksi makeaa. :)

Ja ei kun herkuttelemaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Täällä ei olekkaan tainnut tulla käytyä, Mansikkamäen sivuilta tänne hyppäsin! Mun pitää varmaan lopettaa näiden blogien lueskelu, kun aina tule vastaa ihania herkkuohjeita ja sitten niitä on ihan "pakko" kokeilla ;) Tuo daim-kakku kuulostaa ihanalta... kai sitä pitää testata :)!!