perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Appelsiinimansikkainen jogurttipannacotta

Marien Sekasoppasta saimme idean kokeilla hieman erilaista versiota jogurttipannacotasta, johon ihastuimme viime kesänä. Marielta löytyy paljon muitakin ohjeita, joita on pakko tässä ajan mittaan kokeilla.

Appelsiinimansikkainen jogurttipannacotta (4 annosta)

1/2 l appelsiini-mansikkajogurttia
1/2 dl mansikanmakuista FunLight-tiivistettä
4 liivatetta
3 rkl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Laita liivaatteet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sekoita jogurtin joukkoon tomusokeri. Kuumenna mehutiiviste ja sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita vedestä puristetut liivatteet kuuman mehun joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana jogurtin joukkoon. Lisää vanilliinisokeri. Annostele tarjoilulaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään hyytymään muutamaksi tunniksi.

Appelsiinimarinoidut mansikat

1/2 l mansikoita
1/2 appelsiinin raastettu kuori
1/2 appelsiinin mehu
1 rkl hunajaa

Raasta appelsiinin kuori. Sekoita mansikat kuoriraasteen ja -mehun sekä hunajan kanssa. Anna maustua kylmässä. Nostele mansikoita hyytyneiden jogurttien pinnalle ennen tarjoilua.

Pannacotta oli myös tällä tavalla todella maistuvaa. Appelsiini sopi maustamaan mansikoita lähes yhtä hyvin kuin lime. Ohjeesta muuttaisimme seuraavalla kerralla ainoastaan sen, että neljän liivatteen tilalta laittaisimme vain kolme, sillä nyt pannacotta oli todella kiinteää.

Ei kommentteja: