sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Coleslaw

Coleslaw on salaatti, joka on hyvä lisäke monelle ruoalle, etenkin kanan kanssa. Tämä, kuten moni muukin tekeleemme, tehdään yleensä summamutikassa eli ilman sen tarkempia määriä ja mittasuhteita. Alla on kuitenkin merkitty suuntaa antavia määriä.

noin 500 g valkokaalta ohueksi suikaloituna
1-2 porkkanaa raastettuna
1 dl kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
1 tl valkoviini- tai omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa/aromatia
ripaus muita mausteita (esim. valkopipuri, paprikajauhe, sitruunapippuri)

Sekoita kaali- ja porkkanaraasteet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kastikeainekset ja lisää kastike sitten raasteseoksen joukkoon. Sekoita ja anna maustua viileässä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilkaa seuraavaa muunnelmaa kaalisalaatista:

todella ohueksi suikaloitua kaalia, ei raastettua
(porkkanaa suikaleina, ei raasteena)
tummaa ruokosokeria
merisuolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
valkoista balsamicoa
hyvää oliiviöljyä

Sitten kaikki vaan sekaisin, ja muutama minuutti "vatkausta" jotta kaalipehmenee.

Pippuri kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Tulemme kokeilemaan tätä.