Oma omenapuu tuottaa satoa nyt useammankin omenapiirakan verran. Tällä ohjeella piirakan voi tehdä yhteen syvään vuokaan tai kahteen tavalliseen piirakkavuokaan.
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
150 g vaniljajogurttia
1 muna
Täyte
noin ½ l omenalohkoja
250 g maitorahkaa
1 tl vaniliinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
Pinnalle
½ pohjataikinasta muruina
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon. Sekoita toiseen taikinaan jogurtti ja muna. Kaada taikina voideltuun vuokaan.
Kuori ja lohko omenat. Kaada omenat vuokaan pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos omenoiden päälle. Ripottele päälle pohjataikinasta jäänyt muruseos.
Kypsennä matalia piirakoita 200 asteessa noin 40 minuuuttia ja syvän vuoan piirakkaa 175 asteessa noin 55 minuuttia.