Prinsessamme neljävuotissynttärit on juhlittu ja juhliin löytyi taas useampi onnistunut uusi resepti. Varsinainen täytekakku tilattiin taasen Hello Kitty -kuvalla. Kakkupohja tehtiin munattomalla ja maidottomalla ohjeella ja kakun täytteenä oli mangomoussea ja daim-kinuskimoussea.
Luottotarjottavina oli suolaiselta puolelta pesto-pekonibostonkakkua. Uusia hyviä kokeiluja oli Kotivinkistä löytynyt uusi versio helposta suklaakakusta, Smarties-keksit, hyydytetty jogurttikakku sekä rullatut voileipäkakut broileri- ja kinkkuversiona.
Suklaakakku
100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja - meillä gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
(50 g tummaa suklaata)
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon lämmin voisula.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita hellästi
tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan.
Paloittele vielä halutessasi suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan.
Kypsennä kakkua 150 asteessa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti