sunnuntaina, lokakuuta 07, 2012

Uusi versio helposta suklaakakusta

Prinsessamme neljävuotissynttärit on juhlittu ja juhliin löytyi taas useampi onnistunut uusi resepti. Varsinainen täytekakku tilattiin taasen Hello Kitty -kuvalla. Kakkupohja tehtiin munattomalla ja maidottomalla ohjeella ja kakun täytteenä oli mangomoussea ja daim-kinuskimoussea.
 

Luottotarjottavina oli suolaiselta puolelta pesto-pekonibostonkakkua. Uusia hyviä kokeiluja oli Kotivinkistä löytynyt uusi versio helposta suklaakakusta, Smarties-keksit, hyydytetty jogurttikakku sekä rullatut voileipäkakut broileri- ja kinkkuversiona.



Suklaakakku

100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja - meillä gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
(50 g tummaa suklaata
)

Sulata voi. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää vaahtoon lämmin voisula.

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne taikinaan ja sekoita hellästi tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halkaisijaltaan 24 cm:n kakkuvuokaan.
 

Paloittele vielä halutessasi suklaa sormenpään kokoisiksi paloiksi ja painele taikinaan.

Kypsennä kakkua 150 asteessa uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja: