perjantaina, elokuuta 05, 2011
Suklaa-pavlova inkiväärikermalla
Toissa kesänä herkuttelimme pavlovalla, nyt kokeilimme suklaista pavlovaa. Ohje on jostakin lehdestä talteen kirjoittu, mutta tarkempaa lähdettä ei ole muistissa.
Pohja
5 valkuaista
3 dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl perunajauhoja
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeria joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes vaahto on kiiltävää ja pysyy paikoillaan kulhoa kallistettaessa. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Sekoita kaakaojauhe ja perunajauho keskennään ja lisää siivilän läpi nostellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina ympyrän muotoiselle alueelle leivinpaperin päälle pellille ja paista 125 asteessa uunin alatasolla noin 1,5 tuntia.
Inkiväärikerma
2 dl vispikermaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
ripaus vaniljasokeria
100 g maitosuklaata - meillä Marabou Daimia
Vaahdota kerma ja mausta se inkiväärillä ja sokerilla. Rouhi suklaa ja sekoita se joukkoon.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti