keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Broileria riisiohrapedillä

Limepippurin päivittäminen on hiljentynyt ja tahti pysyy mitä todennäköisimmin hiljaisena, sillä perheemme saa uuden tulokkaan lähiviikkojen aikana. Hyviä, talteen kirjoitettavia arkiruokaohjeita on kertynyt useampikin ja ne valitettavasti tulevat tänne ilman kuvaa. Yksi loistava, helppotekoinen broileriuuniruokaohje löytyi Myllyn Parhaalta.

4 broilerin koipireisipalaa
2-4 valkosipulinkynttä
muutama tuore timjamin oksa tai kuivattua timjamia
tuoretta basilikaa tai kuivattua basilikaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2½ dl Myllyn Paras Irtonaista Riisi+Ohraa
5 dl vettä tai kasvislientä
2-3 sipulia
4-5 tomaattia (tai 1 tlk kokonaisia säilyketomaatteja
öljyä

Poista koipipaloista näkyvät rasvapalat. Mausta palat suolalla, pippurilla ja silputuilla tuoreilla yrteillä.

Lohko tomaatit ja kuoritut sipulit. Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle riisi+ohra ja vesi. Sekoita ja nosta päälle broileripalat. Asettele sipuli- ja tomaattilohkot broileripalojen väliin. Jos käytät säilykettä, kaada tomaatit liemineen vuokaan. Ripottele päälle vielä yrttejä ja pirskota päälle hieman öljyä.

Kypsennä 200-225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 45-60 minuuttia.

2 kommenttia:

Anzku kirjoitti...

Kiva kuulla kuulumisia ja onnea vauvaelämään! :)

Pippuri kirjoitti...

Kiitos onnentoivotuksista! Mukava, että joku täällä blogissamme vielä käy. : ) Nykyisin päivitystahti on niin hidas ja vielä suurin osa ohjeista tulee ilman kuvia, josta olemme jopa itse harmissamme.