Banoffeesta on tullut meillä sellainen luottoleivonnainen, jota tehdään, kun halutaan jotain herkullista helposti. Nopeasti tämä ei tosin onnistu, jos keittää kinuskin kattilassa. Valmistuminen kun kestää sen kolme tuntia. Nyt mansikka-ajan ollessa käsillä kokeilimme mansikkaista versiota, manoffeeksi monessa paikassa nimettyä.
Manoffee
Pohja
250 g digestive-, kaura- tai tummia täytekeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
noin 15 mansikkaa
2 dl vispikermaa
1–2 rkl sokeria
Päälle
mansikkaviipaleita
Irrota maitotölkistä etiketti. Laita avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen, niin että tölkki on veden peitossa. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana.
Sekoita keskenään murennetut keksit ja sulatettu rasva. Laita halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna kovettua jääkaapissa.
Kun maitotölkkiä on keitetty noin 3 tuntia, ota se pois kattilasta ja anna hieman jäähtyä. Avaa tölkki, sekoita ja kaada toffee kovettuneen pohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kinuski hieman tanakoituu.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Irrota pohja varovasti veitsen avulla vuoasta. Lado viipaloiut mansikat kinuskin päälle ja lusikoi mansikoiden päälle kermavaahto. Koristele torttu esimerkiksi mansikkaviipaleilla.
Banoffee
Pohja
250 g digestive-, kaura- tai tummia täytekeksejä
100 g voita tai margariinia
Täyte
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
3 banaania
2 rkl sitruunamehua
2 dl vispikermaa
1–2 rkl sokeria
Päälle
kaakaojauhetta ja/tai banaaniviipaleita
Irrota maitotölkistä etiketti. Laita avaamaton tölkki kattilaan kiehuvaan veteen, niin että tölkki on veden peitossa. Keitä miedolla lämmöllä noin 3 tuntia. Lisää kattilaan vettä keittämisen aikana.
Sekoita keskenään murennetut keksit ja sulatettu rasva. Laita halkaisijaltaan noin 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksiseos tiukasti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille. Anna kovettua jääkaapissa.
Kun maitotölkkiä on keitetty noin 3 tuntia, ota se pois kattilasta ja anna hieman jäähtyä. Avaa tölkki, sekoita ja kaada toffee kovettuneen pohjan päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappiin, jotta kinuski hieman tanakoituu.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Kuori ja viipaloi banaanit ja valuta banaanipalojen päälle vähän sitruunamehua, jotta palat eivät tummu. Irrota pohja varovasti veitsen avulla vuoasta. Lado banaaniviipaleet kinuskin päälle ja lusikoi banaanien päälle kermavaahto. Koristele torttu esimerkiksi muutamalla banaaniviipaleella ja/tai sihtaa pinnalle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
2 kommenttia:
Banoffee on vanha suosikki, mutta manoffee onkin aivan uusi juttu! Banoffeeta kannataa kokeilla mys mascarpone-kermatäytteellä!
Hei!
Ihana blogi sinulla! Niin paljon hyviä reseptejä.
Tätäkin täytyy pian kokeilla!
Lähetä kommentti