perjantaina, syyskuuta 18, 2009

Susupiirakka

Mattimyöhäisille synttärivieraille tarjolla oli Emerald cityn ohjetta mukaillen tehtyä susupiirakkaa. Ah, niin herkullista. Mitenköhän makeaa piirakka olisikaan ollut, jos olisimme vielä laittaneet päälle hasselpähkinäsuklaakerroksen alkuperäisen ohjeen mukaan?

Pohja
noin 275 g Digestive-keksejä jauhettuna
125 g voita/margariinia sulatettuna

Murskaa keksit ja sekoita keksimurskan joukkoon sulatettu rasva. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoille. Me käytimme hieman isompaa vuokaa ja lopputuloksena oli mielestämme kuitenkin riittävän paksu piirakka.

Suklaakerros
125 g voita/margariinia
125 g maitosuklaata
5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
noin 200 g susupaloja, noin sentin palasiksi leikattuna

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa ja jäähdytä seos. Vaahdota muna, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja kaakao ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 15 minuuttia. Asettele päälle noin sentin palasiksi pilkotut susupalat ja anna piirakan jäähtyä.

Tuorejuustokerros
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1 valkuainen

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää muna ja valkuainen vatkaten kuohkeaksi. Kaada tuorejuustotäyte susupalojen päälle ja paista 175 asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Meillä tämä kesti noin 30 minuuttia. Laita piirakka jääkaappiin ja tarjoa kylmänä.

2 kommenttia:

anskusiili kirjoitti...

Voi miten makoisalta tämä vaikuttaakaan, taltuttaisi varmaan minunkin makeannälkäni! : ) Pitää pistää muistiin!

jack bauer kirjoitti...

Siitä ois tullu toosiii makea. Tätä ei tartte hirveen isoa palaa ottaa, niin jo makeanhimo lähtee;)