sunnuntaina, heinäkuuta 19, 2009

Lämmin porkkana-bataatti-fetasalaatti

Tämän kesän loistava löytö oli lämpimänä tarjottavan porkkana-fetasalaatin ohje Hannan sopasta, jota soveltaen syntyi porkkana-bataatti-fetasalaatti. Ohjeella tulee salaattia joko neljälle lisukkeena tarjottaessa tai kahdelle pääruokana. Meille salaatti maistui grillatun lihan ja kanan kaverina.


noin 300 g porkkanoita
1 pieni bataatti
1 sipuli
2 rkl öljyä
1 tl sinapinsiemeniä
noin 2 dl vettä
jauhettua inkivääriä
suolaa
sitruunapippuria
basilikaa
noin 200 g fetajuustoa

Kuori ja viipaloi porkkanat, kuori ja kuutioi bataatti sekä kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sinapinsiemenet paistaen niitä kunnes ne alkavat hyppiä. Lisää pienityt porkkanat ja bataatti ja paista niitä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää sipulit ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Lisää vesi ja anna vihannesten kypsyä sopivan kypsiksi. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta salaatti ja tarkista maku. Siirrä vihannekset tarjoiluastiaan ja ripottele päälle murustettua fetaa. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja: