torstaina, syyskuuta 18, 2008

Puolukka-kauratoscakakku

Ei makeaa mahan täydeltä -blogi tarjosi ohjeen todella herkulliseen puolukkaiseen kakkuun. Vaikka makeaa ei tosiaan pitäisi syödä mahan täydeltä, tätä kakkua tuli otettua useampikin palanen. Kuva ei taaskaan tee oikeutta kakun herkullisuudelle. Tätä kakkua kannattaa rohkeasti kokeilla, vaikka ei suuremmin puolukan ystävä olisikaan, sillä puolukan maku saa kakussa uudenlaisen ulottuvuuden.

Pohja
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sihtiruisjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
noin 2 dl puolukoita survottuna

Kuorrutus
75 g margariinia
1 dl sokeria
2½ dl kaurahiutaleita
3/4 dl maitoa
½ rkl jauhoja
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitten munat joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa sekoittaen taikina nopeasti tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Levitä puolet taikinasta pohjalle. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä täyte taikinapohjan päälle. Levitä täytteen päälle varovasti loput pohjataikinasta. Paista 175 asteessa 30 minuuttia.

Kun kakku on uunissa, valmista kuorrutus sulattamalla rasva ja lisäämällä joukkoon muut aineet lukuunottamatta vaniljasokeria. Anna kiehahtaa ja lisää lopuksi vaniljasokeri. Levitä kuorrute puolivalmiin kakun päälle ja paista kakkua vielä 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Kakku maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Puolukat ovat parasta syksyssä! Tätä mä kokeilen viikonlopun aikana, mahtavuutta!

Nelle kirjoitti...

Tämä kuulostaa tosi ihanalle... uh... ei saisi tehdä makeaa... ei saa.. :)