maanantaina, syyskuuta 15, 2008

Kinkkukiusaus

Helppotekoisten uunivuokaruokien sarjaan kuuluu ehdottomasti erilaiset kiusaukset. Vielä vauva-arjen alkamista odotellessa olemme harjoitelleet erilaisten kiusausten tekemistä. Ensimmäisenä oli vuorossa kinkkukiusaus ja se olikin helppo- ja nopeatekoisuuden lisäksi todella maukas kiusaus. Tätä meillä tullaan varmaan syömään vauva-arjen koittaessa.


1 pss pakasteperuna-sipulisekoitusta
250 g kinkkusuikaleita
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
1 dl juustoraastetta

Kaada voideltuun uunivuokaan puolet pakasteperunoista ja ripottele päälle suolaa ja sitruunapippuria. Levitä päälle kinkkusuikaleet ja sitten loput perunoista. Ripottele päälle taas mausteita. Sekoita kerma ja maito keskenään ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 200 asteessa noin tunti.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kinkkukiusaus on kyllä hyvää arkiruokaa, josko janssoni vie kyllä meillä voiton! kinkkukiusausta meillä "aateloidaan" joskus sinihomejuustolla. nam!

Tusla kirjoitti...

Meillä ei ole edes lapsia ja silti tämä on aika "vakiokamaa" erilaisin variaatioin tehtynä. Lisää kasviksia saa mukaan raastamalle esim. porkkanaa ja palsteria tai ostamalla kaupasta jonkun vihannessekoituspussin. Sienet ovat seassa myös kivoja.

Tavan ruokakerman tilalla voi kokeilla esim. sitä 3 juuston kermaa. Sinihomejuusto kuulostaa myös hyvältä...

Onnea tulevan perheenlisäyksen johdosta! :)