perjantaina, elokuuta 15, 2008

Broileri-bataattipata

Yhteishyvän ruokamaailmassa 8/08 oli resepti, joka kuulosti niin herkulliselta, että sitä piti kokeilla mitä pikimmiten. Ohjeessa kehotetaan tarjoamaan pataa esimerkiksi riisin kanssa, mutta itse söimme tätä sellaisenaan kastikemaista koostumuksesta huolimatta, sillä mielestämme broilerin ja bataatin yhdistelmä ei kaivannut rinnalle enää välttämättä lisäkettä.

1 bataatti
1 paprika
2 valkosipulin kynttä
300 g hunajamarinoituja broilerin suikaleita
2 rkl öljyä
1/2 dl makeaa thai-chilikastiketta
1 tl kuivattua inkivääriä
1/2 sitruunan kuori
1/2 sitruunan mehu
1 dl vettä
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 ruukkua basilikaa

Kuori ja kuutioi bataatti sekä paloittele paprika. Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä ja lisää loppuvaiheessa joukkoon kasvikset ja hienonnettu valkosipuli paistaen seosta vielä 5 minuuttia. Lisää chilikastike, inkivääri, sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä vesi. Anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Lisää jogurtti ja hienonnettu basilika. Kuumenna pata, mutta älä enää keitä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu, mieki haluun kokeilla tätä :)
Ja ei tosiaan varmana tarvi mitään lisukkeita, onhan tuossa tavaraa kerrakseen :P