tiistaina, maaliskuuta 25, 2008

Pestopasta lohikastikkeella

Pääsiäiseemme ei kuulunut lainkaan pääsiäisen perinneruokaan lukeutuvaa lammasta, vaan pääruokamme pysytteli turvallisemmin kala-, kana- ja porsaslinjalla. Syömme liian vähän kalaruokia ja nyt olemme yrittäneet lisätä niiden valmistamista.

Kiirastorstaina nautittu pestoinen lohipasta oli erittäin maistuvaa sitruunaisen kirpeyden yhdistyessä pestoiseen pastaan ja ruokakerman pehmittämään loheen. Mikäli hallussasi on herkullisia kalaisia ohjeita, jaathan ne kanssamme, jotta pääsemme kokeilemaan yhä erilaisempia ja toinen toistaan maukkaampia ohjeita.

2 annosta

300 g maustamattomia kirjolohisuikaleita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
sitruunapippuria
2 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunamehua
spagettia
2-3 rkl pestoa

Keitä spagetti kypsäksi ja valmista kastike spagetin kiehuessa. Paista kalasuikaleita ja pilkottuja sipuleita pannussa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon ruokakerma ja sitruunamehu. Kiehauta kastike.

Sekoita pesto kypsän spagetin joukkoon ja tarjoile pestopasta lohikastikkeen kanssa. Tarjoile lisänä halutessasi esimerkiksi paahdettuja pinjansiemeniä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Ensinnäkin kiitokset vain mukavasta blogista, käyn tätä säännöllisesti lukemassa.

Muistaakseni te olette onnelliset Hesarin Ruokatorstai-teoksen omistajat (?), joten sieltä antaisin yhden hauskan kalaohjeen, jos ei ole silmään osunut.
Eli lohihyrrät kyseisen kirjan sivulta 100. Niitä kannattaa kokeilla!

Pippuri kirjoitti...

Anonyymi, kiva kuulla, että seuraat blogiamme säännöllisesti! Kiitos ohjevinkistä, otamme sen kokeiluun. Pekoni on varsinkin Limen mieleen ja vesi herahti hänelle kielelle jo vilkaistuaan ohjetta.