sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Parmesaanisalaatti

Perinteisesti olemme olleet sellaisten salaattien kannattajia, joihin kootaan monensortin aineksia. Erityisen mukava yllätys oli kuitenkin Delicardin sivuilta löytyneen ohjeen pohjalta tehty parmesaanisalaatti, joka yksinkertaisesti sisälsi vain erilaisia salaatteja, pavunituja ja parmesaania. Loistava lisä salaatille oli parmesaanidressing.

Kuvituksemme illallisantimista on hiukan huonoa sen vuoksi, että valmistelupuuhissamme emme ehtineet lainkaan kuvaamaan, joten kuvat on otettu vasta varsinaisen illallisen jälkeen. Kertonevat ne kuitenkin jotakin.


erilaisia salaatteja, esimerkiksi romainea, lollo rossoa, frisee- ja tammenlehtisalaattia
pavunituja ja/tai tuoreita versoja

noin 100 g parmesaanilastuja

Parmesaanidressing
2 munaa
2 rkl dijonsinappia
1/2 dl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria
50 g parmesaaniraastetta

Revi salaatit kulhoon ja lisää joukkoon idut ja/tai versot sekä parmesaanilastut. Sekoita ainekset sekaisin.

Valmista dressing sekoittamalla kaikki muut ainekset paitsi öljy tehosekoittimessa. Valuta lopuksi joukkoon öljy ohuena nauhana jatkaen sekoittamista koko ajan. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon raastettu parmesaani ja sekoita kastike tasaiseksi esimerkiksi lusikalla. Kaada kastiketta salaatin päälle ja sekoita.

Kastiketta tulee reilu annos, joten laita sitä esimerkiksi vielä erikseen tarjolle salaatin viereen niin, että siitä erityisesti pitävät voivat lisätä sitä annokseensa.

Ei kommentteja: