tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Wienin ruokakuulumiset

Kuten eilen lupasimme, tänään kerromme ravintola- ja kahvilakokemuksistamme. Vatsat täyttyivät osaksi jo joulumarkkinoilla nautituista välipaloista, mutta toki kävimme myös ravintoloissa. Eräs suosittelluimmista paikoista on Figlmüller, jossa maistoimme sen erityisen suosittua wiener schnitzeliä. Leike oli todellakin suuri, sillä se ei mahtunut edes kokonaan normaalikokoiselle ruokalautaselle. Figlmülleriä on moitittu liiaksi turisteille suunnatuksi, mutta ainakin me tykkäsimme sen tunnelmallisen hämyisestä ilmapiiristä. Muista ruokapaikoista emme kuvia ottaneetkaan juuri hämyisyyden vuoksi, mutta schnitzel oli pakko saada kuvaan. Jos olet menossa Wieniin ja Figlmülleriin, niin varaudu jonottamaan.
Kahvilakulttuuri tuntui olevan Wienissä voimissaan. Kaupungissahan on monia vanhoja kuuluisia kahviloita. Aloitimme tutustumisen kahviloihin paikallisesta kahvilaketjusta Aidasta, jossa maistoimme matkamme aikana mansikkakakkua, rahkastruudelia ja mozartkakkua. Kaikki yhtä herkullisia. Aidan herkkutiskille jäi odottamaan vielä monia maukkaan näköisiä herkkuja. Aida on hintatasoltaan huomattavasti perinteisiä kahviloita edullisempi, sillä kuvan mansikkakakkukin maksoi 2,60 euroa.

Cafe Centralissa nautimme kahvien kera omenastruudelia. Kahvila oli todella loisteliaan näköinen, sillä se oli entisöity alkuperäiseen asuunsa. Se on aikoinaan ollut taiteilijoiden ja vapaa-ajattelijoiden kohtaamispaikka.

Tokihan kävimme myös maistamassa Hotel Sacherin aitoa ja alkuperäistä sacherkakkua. Kakku oli kyllä kieltämättä herkullista. Kahvilan ovella oli jonoa koko ajan ja mekin jouduimme jonottamaan sisään päästäksemme noin varttitunnin.

Kävimme myös tutustumassa itävaltalaiseen viinikulttuuriin liittyvään erikoisuuteen eli Heurigeriin. Heuriger tarkoittaa tämänvuotista, mutta sillä on kaksi merkitystä: se viittaa nuorimpaan saatavilla olevaan paikallisviinin vuosikertaan sekä tupaan, joissa tätä viniä tarjoillaan. Meidän tutustumiskohteenamme oli Grinzingin alueella oleva viinitupa Reinprecht.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan tarkoitat käsitettä heurigen?

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti tarkoitan...vajavaisella saksan taidolla luotin siihen kirjoitusasuun, jonka kummatkin mukanamme olleet kirjalliset matkaoppaat esittivät.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys! Todella herkullisen näköisiä kuvia. Uteliaisuuttani haluan kysyä kävittekö Strassmüsselin perinteikkäässä pohjoismaalaisten suosimassa pikkukahvilassa?

Pippuri kirjoitti...

Emme käyneet Strassmüsselin kahvilassa ja itse asiassa emme tainneet edes kyseistä kahvilaa nähdä. Emme ainakaan osanneet sitä etsiä, sillä emme ole kuulleet/lukeneet siitä aikaisemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Härreguud!! Onko tu ylin kuva todellakin paikallinen "sniitseli"?? Valtavaa! Tämä mies ottaa pian halvimmen lennon ja lähtee noilla herkuttelemaan =)

Pippuri kirjoitti...

Kyllä tuon schnitzelin koko on todella suuri, ainakin 25 senttiä halkaisijaltaan. Mekin schnitzelin suuruudesta luettujen ennakkovaroittelujen takia tilasimme yhden schnitzelin lisäksi vain yhden lisäkesalaatin. Salaattikin oli todella suuri ja lisäksi mitä herkullisin sen sisältäessä monia eri ainesosia ja taivaallista kastiketta. Tuolla annoksella pärjäsimme enemmän kuin hyvin.

Ravintolassa oli tapana, että yhdelle schnitzelille tuotiin kaksi lautasta, jotta sitä voi syödä kaksi ruokailijaa.