maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Wienin kuulumiset

Nyt on reissusta kotiuduttu. Moni muukin oli lähtenyt samaan aikaan Wieniin etsimään joulutunnelmaa. Kaupungin keskustan ostoskadulla väkeä oli paljon, mutta joulumarkkinoilla sitä oli oikein tungokseen asti.
Joulumarkkinoilla oli tunnelman luomiseen panostettu erilaisilla valoilla todella paljon. Yllä samasta paikasta kuvattuna sekä päivä- että iltaversio. Ainoastaan lunta ja erityisesti lumisadetta jäimme kaipaamaan. Myös joululaulujen soiminen olisi tuonut lisää joulutunnelmaa. Aika joulumarkkinoilla sujui mukavasti hehkuviiniä ja punssiä siemaillen sekä langos-leipää ja eräänlaista perunakakkua eli kartoffelpufferia mutustaen.
Kahviloiden ja ravintoloiden antimiin palaamme huomenna.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi teitä onnellisia. Mä olin Wienissä kolme vuotta sitten joulun alla ja haluaisin ehdottomasti uudelleen. Tuo edellinen reissu kun meni vähän poskelleen.
Mieleen jäi erityisesti joulumarkkinat ja ne vastapaistetut munkit, joihin sai itse valita täytteen...

Jaana kirjoitti...

Langos on järisyttävän hyvää mutta ras-vais-ta, erityisesti jos lisukkeeksi ottaa juustoa, smetanaa ja kaikkea siltä väliltä! Muistan syöneeni langoksen tapaisia kioskileipäsiä joskus viime vuosituhannella Tsekkoslovakia-nimisessä valtiossa ja hyviähän ne olivat :-)

Anonyymi kirjoitti...

Voi harmi, meiltä nuo munkit jäivät täysin noteeraamatta.

Joulumarkkinoilla langokseen ei juurikaan ollut lisukkeita tarjolla. Paikallisena tapana oli sutia leipä valkosipulilla ja ripotella päälle suolaa.