sunnuntaina, joulukuuta 23, 2007

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella

Joulupuumme on saanut koristeensa ja joulupöydän antimet ovat valmiina. Nyt on aika rauhoittua nauttimaan joulutunnelmasta.


Tämän joulun uusi kokeilu oli Kotilieden tarjoama imelletty peruna-bataattivuoka ja se oli kerrassaan niin herkullista, että siitä tulee ihan varmasti perinne joulupöydässämme.

Toivotamme oikein nautinnollista joulua kaikille lukijoillemme!

Imelletty peruna-bataattivuoka

1 kg perunoita
1/2 kg bataattia
1 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 tl suolaa
1/2 dl siirappia
valkopippuria

pinnalle:
voinokareita

Keitä pestyt, kuorimattomat perunat suolaamattomassa vedessä. Kuori ja lohko bataatti ja keitä ne vähässä vedessä kypsiksi. Kuori perunat ja survo ne bataattilohkojen kanssa. Sekoita vehnäjauhot survokseen ja anna seoksen imeltyä huoneenlämmössä yön yli.

Lisää survokseen maito, siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin 2 1/2 tuntia.

Ei kommentteja: