maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Neljän viljan leipäset eväänä kohti Oulua

Keittiössämme viikonlopun kestänyt hiljaisuus johtuu siitä, että vietimme viikonlopun turistina Oulussa. Kotimaan matkailu on loistava tapa irrottautua arjesta lyhyessä ajassa. Viikonloppuna keskityimme täysin rinnoin rentoutumaan ja nautiskelemaan Oulun tarjoamasta leppoisasta tunnelmasta sekä loistavista maku- ja ostoselämyksistä kiertoajeluita unohtamatta. Talvisen luminen maisema toi myös mukanaan jo pikkuriikkisen joulun tuntua. Nyt on mukava taas palata arkeen.


Ennen Oulun reissua keittojen seuraksi valmistui pehmeät neljän viljan leipäset. Ne ovat helppo- ja nopeatekoisuutensa ja eritoten maistuvuutensa vuoksi vaivaton tapa saada tuoretta itsetehtyä leipää. Jos kauhan ja kulhon kanssa on erittäin taitava, ei tarvitse edes käsiäänkään taikinaan sotkea.

2 dl maitoa
2 dl neljän viljan hiutaleita
2 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
2 1/2 dl vehnäjauhoja

Sekoita +42-asteisen maidon joukkoon keskenään sekoitetut hiutaleet ja hiiva. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot sekoittaen taikina tasaiseksi. Tee taikinasta pellille leivinpaperin päälle kuusi kasaa esimerkiksi kahden lusikan avulla. Ripottele päälle hieman jauhoja ja taputtele kasat pyöreiksi leipäsiksi. Kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista uunin keskitasossa 250 asteessa 8-10 minuuttia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää oli!
-Gab