torstaina, marraskuuta 01, 2007

Mausteinen bataatti-puolukkapiirakka

Bataatista tehty piirakka on ollut mielissämme jo pitkään. Päädyimme Maku-lehden ohjeistamaan puolukan ja bataatin yhdistävään piirakkaan. Mausteisen bataatti-puolukkapiirakan maku oli mielenkiintoinen, suorastaan hieman erikoinen. Bataatti toi piirakkaan mukavaa makeutta ja pehmeyttä puolukoiden kirpeyden rinnalle ja inkivääri puolestaan toi mausteisuutta täytteeseen. Nautiskelimme piirakan pelkkänä itsenään, mutta vaniljakastike olisi saattanut olla toimiva lisä piirakan rinnalla.

Taikina
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
1/2 dl kylmää vettä

Täyte
1 iso bataatti
200 g puolukoita

Liemi
2 dl kermaa
3 munaa
2 dl sokeria
2 tl jauhettua inkivääriä

Pinnalle
puolukoita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon paloiteltu, jääkaappikylmä rasva ja sekoita aineet murumaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina voideltuun halkaisijaltaan 28 cm:n piirakkavuokaan, peitä kelmulla ja nosta 30 minuutiksi jääkaappiin.

Kuori ja paloittele bataatti. Keitä palat kypsiksi pienessä vesimäärässä. Valuta keitinvesi pois ja survo kypsät bataatit. Levitä jäähtynyt bataattisurvos pohjan päälle ja ripottele päälle puolukat. Sekoita kerma, munat, sokeri ja inkivääri. Kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: