keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Mansikka-valkosuklaakakku

Isät ja muu juhlaväki saivat isäinpäivänä maistaa Chocomumin ohjeistamaa mansikka-valkosuklaamoussekakkua. Kakku oli maultaan loistavaa ja koostumukseltaan kuohkean pehmeää.

Pohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun halkaisijaltaan noin 28 cm:n irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Mansikkamousse
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g mansikoita
1/2 dl tomusokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vaahdota vispikerma. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Liuota vedestä pois puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikkasoseeseen. Sekoita lopuksi vaahdotettu kerma varovasti käännellen mansikkaseokseen.

Valkosuklaamousse
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
4 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 keltuainen

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi. Keitä kattilassa 2 dl vispikermaa, johon on sekoitettu sokeri ja keltuainen koko ajan pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää vedestä pois puristetut liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2 dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen.

Kostuta kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaada pohjan päälle mansikkamousse ja sitten valkosuklaamousse. Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkulliselta näyttää! Itse mansikoille allergisena en voisi tuota kakkua syödä, mutta voisi manskujen tilalle sopia vadelmat tai mustikatkin. Ihana kakkuteos joka tapauksessa :-).

Anonyymi kirjoitti...

Aivan varmasti on herkkua muillakin marjoilla kuin mansikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Erinomainen kakku....oli juhlien suosikki

Pippurimies kirjoitti...

Erittäin herkullinen kakku! Erityisesti naisväen herkku... vinkki miehille ;)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt meni kyllä jotain pieleen! Mousseista tuli kovin juoksevia ja kun kaadoin ne vuokaan, niin nehän menivät sekaisin keskenään, eikä tuolla tavalla nätisti kerroksiin! Katsotaan nyt, mahtaako tuo tekele edes hyytyä.

No kerta se on ensimmäinenkin, kun hyydykekakku epäonnistuu. Olisi vain kiva tietää mistä moinen johtuu. Kuumasta ilmastosta vai sekoitinko kermavaahdot kuitenkin liian rajusti vaivaivai... Äh, ärsyttävää! Aina menee jotain pieleen, kun yrittää työpaikalle viedä jotain leipomuksia. :D