tiistaina, lokakuuta 16, 2007

Valkosipulinen yrttileipä

Ranskalainen Fanny on Foodbeam-blogissaan ohjeistanut yrttivoilla täytetyn leivän, jota Lime on halunnut testata jo jonkin aikaa. Viime viikolla Lime ryhtyi tuumasta toimeen.

Yrttivoissa persilja korvattiin basilikan, rucolan ja timjamin sekoituksella ja tällä koostumuksella leivästä tuli ainakin todella maistuvaa.

Yrttivoi
Iso nippu yrttejä hienoksi silputtuna (esim. persilja)
6 isoa valkosipulinkynttä puristettuna
75 g voita huoneenlämpöisenä

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.


Taikina

1/4 tuorehiivapala (á 50 g)
2 1/2 dl vettä
350 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita suola ja jauhot keskenään toisessa kulhossa ja lisää neste joukkoon vähitellen. Sekoita hyvin ja anna taikinan olla 10 minuuttia. Vaivaa taikina ja anna sen kohota liinan alla 1 1/2 tuntia.

Kauli taikina noin 5 mm paksuksi suorakulmioksi. Levitä päälle kolmasosa yrttivoista ja taittele taikina pituussuunnassa kolminkerroin. Levitä päälle taas kolmasosa yrttivoista ja taittele taas pituussuunnassa kolminkerroin. Levitä päälle loput yrttivoista ja taita pituussuunnassa kaksinkerroin. Anna leivän kohota pellillä liinan alla vielä noin 45 minuuttia. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: