perjantaina, lokakuuta 05, 2007

Jamien tapaan, osa 5: banaani-hunajaleipä

Jamien tapaan edennyt viikonloppu päättyi banaanilla ja hunajalla maustettuun leipään, joka pienellä makoisuudellaan toi mukavaa vaihtelua perinteisempiin leipiin. Ilmeisesti liian pitkän kohotusajan ja liiallisen jauhomäärän vuoksi leivän koostumus oli epätyydyttävä (kuten kuvakin), mutta maku oli kuitenkin kohdallaan.

1 kg hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
6 banaania
vettä
2 pss (á 11 g) kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 rkl (meri)suolaa
8 rkl hunajaa
1 kourallinen mantelirouhetta
jauhoja alustamiseen

Soseuta kuoritut banaanit tehosekoittimella ja lisää sekaan vettä niin, että seosta on yhteensä 6 1/2 dl. Lisää seokseen puolet hunajasta. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää noin 42- asteinen nesteseos vähitellen kulhoon ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.

Jaa taikina 10 palaksi ja pyörittele niistä sämpylöitä. Asettele sämpylät pellille lähekkäin, jotta ne tarttuvat kohotessaan yhteen ja kohota kaksinkertaiseksi. Valuta loput hunajat leivän päälle ja paista 190 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja: