tiistaina, lokakuuta 02, 2007

Jamien tapaan, osa 2: juusto-rucolafocaccia

Viikonlopun aikana Jamien leipävalikoimasta tuli tehtyä juusto-rucolafocacciaa, joka oli mukava uusi tuttavuus leipärintamalla. Täytettä varioimalla leipään saa helposti erilaisia makuja.

Taikina
1 kg hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
6-6 1/2 dl vettä
2 pss (á 11 g) kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 rkl (meri)suolaa
jauhoja alustamiseen

Täytteet
oliiviöljyä
175 g parmesaaniraastetta
200 g cheddar- tai muuta juustoraastetta
150 g sinihomejuustoa murusina
2 kourallista rucolaa silputtuna
mustapippuria

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää noin 42-asteinen vesi vähitellen kulhoon ja vaivaa taikinaa niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.

Kauli taikina noin sentin paksuiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi. Vedä puolet levystä leivinpaperin päälle pellille ja anna toisen puolen olla leivonta-alustalla. Levitä pellillä olevalle puoliskolle oliiviöljyä, lisää päälle juustot sekä rucola ja rouhaise päälle mustapippuria. Käännä toinen puoli täytteiden päälle ja nipistä reunat kiinni niin, ettei täyte pääse valumaan. Voitele oliiviöljyllä ja lisää halutessasi pinnalle yrttejä. Anna kohota liian alla kaksinkertaiseksi.

Paista 180 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut. Anna focaccian levähtää puolisen tuntia ennen nauttimista.

Ei kommentteja: