perjantaina, syyskuuta 28, 2007

Kaurainen omena-viikunapaistos

Erilaiset hedelmä- ja marjapaistokset ovat loistava tapa hyödyntää syyssatoa. Sen lisäksi, että ne ovat herkullisia, ne ovat sekä helppo- että nopeatekoisia jälkiruokia. Paistoksessamme omena sai tällä kertaa joukkoonsa kuivattuja viikunoita. Makuyhdistelmä oli toimiva.

4 keskikokoista omenaa
2 dl kuivattuja viikunoita
2 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1/2 dl sitruunamehua
pinnalle voita tai margariinia

Pilko kuoritut omenat lohkoiksi. Asettele omenalohkoja ja pilkottuja viikunoita vuorotellen voideltuun uunivuokaan. Ripottele kanelia väliin. Lisää sitruunamehu ja peitä paistos kaurahiutalekerroksella. Laita päälle vielä voinokareita ja paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Nauti esimerkiksi vaniljajäätelön tai-kastikkeen kera.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä voisi toimia ihanasti tuoreetkin viikunat... Ne on niin hyvettä! Oletteko käyttäneet missään ruuassa?

Pippuri kirjoitti...

Täytyy myöntää, että tuoreita viikunoita emme ole vielä ikinä maistaneet, vaikka ne ovat jo jonkin aikaa kovasti houkutelleet. Erityisesti viime kesän Kreikan reissulla niitä havittelimme, kun puut olivat täynnä niitä, mutta maistiaiset jäi kuitenkin ottamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän vuodenaikaan taitaa saada parhaiten viikunoita Suomesta. Olen ostanut turkkilaisia hedelmiä, mutta niiden kanssa saa olla aika tarkkana, koska ovat niin herkkiä pilaantumaan jne. Jos olette homejuusto ystäviä, niin kokeilkaahan gorgonzolan kanssa :P