sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Eteläamerikkalaiset tortillat

Suurina tortillojen ystävinä odotimme innolla seuraavaa aakkosleivonnan ohjetta, joka oli Eteläamerikkalaiset tortillat. Lopputulos oli oikein hyvä, tosin tortillat olivat kuitenkin hyvin erilaisia kuin kaupasta ostetut, ne olivat rapsakampia ja niistä oli vaikea tehdä yhtä ohuita.

8 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2-2 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon vesi ja öljy ja vaivaa nopeasti taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle, pyöritä taikina tangoksi ja jaa se 15 palaan. Kauli jokainen pala halkaisijaltaan noin 20 cm:n leiväksi.

Kypsennä leivät
kuumalla paistinpannulla yksitellen noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta tortillat päällekkäin ja peitä leivinliinalla. Nauti haluamiesi täytteiden kanssa.

2 kommenttia:

Aurinkotuuli kirjoitti...

Kivaa, että löytyy tämmöinen ohje. olenkin aina halunnut kokeilla tehdä itse tortillakuoret, mutta en ole löytänyt/vaivautunut etsimään ohjetta. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla. Ja ilmeisesti pitää muistaa peittää heti jollakin kannella tms niin muuttuvat pehmeiksi :). Kiitokset vinkistä!!

Pippuri kirjoitti...

Aurinkotuuli, peittäminen on tosiaan oleellinen asia, jotta tortillat pehmentyvät. Peittämisestä huolimatta me emme onnistuneet saamaan niistä "riittävän" pehmeitä. Toinen merkittävä asia on se, miten ohuiksi taikinan onnistuu kaulimaan.